Home » Concerten

Er vinden verschillende concerten plaats in Petit. Doorgaans donderdag - zaterdag vanaf 21:00 en op de zondagen vanaf 16:00
Maar nu is het zomer dus de programmering is even iets anders...vanaf september weer reguliere programmering.

24th of August
Noorderzon Performing art festival
Le petit théâtre presents;
"Traveling  chords" at the Callisto stage ft.

15:00-15:45
Tonke Suithoff trio

18:00-18:45
Zoë de Priester quartet

21:30-23:30
Shjazz's breeze
Sharon Doelwijt on vocals met Jasper Blokzijl-p, Nathaniël v Veenen-g, Hans Lass-db, Harry van der Laan-s, Dennis Elderman

4th of Septembre
Tico Pierhagen
Time: 16:00

Tico y Aguabajo –  new music new album: ‘Cascada Quieta’  

 

Een ‘Verstilde waterval’ liet zich niet makkelijk vertalen naar het Spaans. De wereld van pianist en componist Tico Pierhagen leek de afgelopen 2 jaar op een bevroren waterval; een verstilling aan de oppervlakte met daar onder een glasheldere en krachtige stroom vallend water. De wereld heeft stilgestaan maar juist de verstilling onder de oppervlakte bracht Tico op nieuwe ideeën met een nieuwe aanpak. Het concept voor het album was geboren: ‘Cascada Quieta’.

 

Dit keer een muziekproductie opgenomen in Nederland met Nederlandse musici. Waar zijn voorgaande albums geïnspireerd zijn op de ritmes en energie uit zijn geboorteland Colombia is zijn nieuwe album gecomponeerd vanuit de stilte van de nieuwe wereld, een wereld waarin klanken, applaus en samen musiceren slechts minimaal binnenkwamen. Het resultaat is een album waarin de composities Tico’s verstilling weergeven en je meenemen naar zijn klassieke achtergrond. Ritmiek wordt gecreëerd vanuit repeterende patronen die verschuiven over het klavier. Origineel gearrangeerd, prachtig vastgelegd en met passie uitgevoerd door Tico y Aguabajo

De release van het album zal toepasselijk plaatsvinden middels een zogenaamde “Waterfall Release”. De 5 tracks zullen met tussenpozen van ongeveer 4 weken via Spotify gereleased worden. Vanaf 5 mei 2022 zijn alle tracks te beluisteren als 1 album. De eerste release vond plaats tijdens de pianospecial op NPO radio 2. Naast ster-pianisten Cor Bakker en Ramon Valle, speelde Tico y Aguabajo Live in het programma van Co de Kloet, “Co Live!”

De 2 single “Bellinte” is hier te beluisteren: “Bellinte

Everything created in Nature has a "Bellinte" inscribed in its origin. "Bellinte" is an expression that combines two words: Beauty and Intelligence. Those two words define the essence of everything natural, including the human being.

Ahi nos vamos https://www.youtube.com/watch?v=FRpmNwLtXIo

La libelula https://youtu.be/eL24wNYrWJwFUNKBIA!

 

 

 

11th of Septembre
Your feet travel hope, Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering
Time: 16:00

Singer, songwriter and guitar player Roos Galjaard (1973) started in Gouda as busker, after which she earned a living as a musician in Southern Africa. Since 1995 she has settled in the north of the Netherlands performing under her own name and with the band Gather Roses. Roos has released 6 albums: as a solo artist, with her band Gather Roses and with the duo Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering.

 

Since 2011 Roos is mainly touring with cello player Sebastiaan Wiering. Together they give very lively and passionate concerts. They play beautiful music with influences from folk, pop, jazz, classical and world music with guitar, cello, piano and their two voices.

 

In May 2022 they released a new album, called Your Feet Travel Hope. It is the result of their musical adventure, in which the collaboration has deepened and they express their emotions over the past few years. The songs are about life, love, grief, longing and hope. The new album contains contributions by Mamour Seck (drums and percussion), Hanneke Ramselaar (oboe), Obed Brinkman (trombone), Benson Enowben Itoe (bass), Tobias Nagel (eguitar), Bauke van der Laaken (piano) and Rudmer van der Meer (eguitar).

 

 

16th of Septembere
Nita Aartsen in concert
Time: 20:00

17th of Septembre
Sept Noir
Time: 21:00

Wat is SeptNoir?

SeptNoir is een modern Jazz Trio, gevormd op het Utrecht Conservatorium. Het trio bestaat uit Jonas Hormann op piano, Matija Mitrovic op bass en Damian de Muijnck op drums. Na een succesvolle start met optredens in o.a. de grote zaal van Tivolivredenburg is het trio bezig met het produceren van meer eigen werk om uiteindelijk een album uit te brengen. Het trio mixt invloeden van grootheden als Avishai Cohen, Shai Maestro, Lyle Mays en Brad Mehldau met hun eigen muzikale beleving.

 

Wat is die beleving precies?

Heb je het wel eens gehad, dat een concert voor je gevoel binnen 5 minuten afgelopen is? Op dat moment ben je volledig in de muziek en betekent dat de muzikanten jou volledig meenemen in hun verhaal. Dat is het streven van SeptNoir. Het volledig meenemen van het publiek in hun muzikale verhaal. 

 

Hier vind u een paar video's van ons eigen werk:

https://youtu.be/qzrwIHOZO1o

https://youtu.be/gpVSk2ooGyA

https://youtu.be/K_q-IIuQ_Vs

 

Onze Social Media:

https://www.facebook.com/septnoir/

https://www.instagram.com/septnoirtrio/

 

25th of Septembre
van den Berg & van der Duim
16:00

Biografie Duo van den Berg/van der Duim
Melodische, verhalende jazz waarin de interactie centraal staat –
Het jazz duo van den Berg / van der Duim bestaat uit twee jonge musici uit Nijmegen. Beiden spelen ze in vele combinaties, maar in deze formatie gaan ze uit de comfort-zone van het standaard jazzkwartet, opzoek naar de kern van de stukken die ze spelen. Hierbij staat improvisatie en interactie tussen de twee jonge muzikanten centraal.
Het duo van den Berg/van der Duim heeft een eigen kijk op de huidige jazz-muziek. Ze creëren een eigen klank door met een verhalende interpretatie van de muziek het muzikale dialoog met elkaar aan te gaan. Dit is terug te horen in de eigen composities die ze spelen.
Programma Omschrijving
Tijdens dit release-concert zal Duo van den Berg/van der Duim het debuut-album “Duologue” presenteren. Een album dat gaat over de conversatie en ontmoeting in zowel de muziek als daarbuiten. Elke compositie deelt een ervaring of gevoel, die ze als thema nemen voor de improvisaties en conversaties in de muziek.
Het duo is niet bang om nieuwe richtingen te verkennen, elkaar uit te dagen en risico’s te nemen waardoor elk concert anders klinkt.
Atmosferische stukken zullen worden afgewisseld met grooves en lyrische melodieën, waar klassiek en jazz elkaar ontmoeten.

http://www.loekvandenberg.nl/duo-loek-van-den-bergdaniel.../ (verdere informatie/video's)
https://open.spotify.com/album/5KJeqdppD64MLGxIoMNFHj... (volledig album)
https://www.youtube.com/watch?v=SFHz7vUcWRM (Animatie van eerste Single)
https://www.youtube.com/watch?v=6mB0wWno5Dk&t=2s (live recording tijdens de lockdown)

Omdat Corona niet helemaal voorbij is...mondkapjes zijn natuurlijk niet verplicht maar houd rekening met elkaar.

  • Koop je toegangskaarten bij voorkeur voorafgaand aan de voorstelling online, omdat er beperkt plek is. Het is ook mogelijk dat het tijdstip verandert ivm een tweede seating. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.
  • Bezoekers worden gevraagd bij entree van het theater hun handen te desinfecteren en de 1,5m afstandsregel in acht te nemen, ook ten aanzien van het Petit - personeel. 
  • Er is geen verplichting maar we onderschrijven het advies  om ook in het theater een mondkapje te dragen.
    Houd voldoende afstand en heb geduld met elkaar, alleen dan kan een bezoek aan Petit veilig en vertrouwd aanvoelen. Petit zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken en toiletten. Petit volgt het protocol voor goede luchtventilatie .Bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid, verzoeken wij je om niet te komen en tijdig af te melden.Je kunt je afmelden via 0630308177  of via ons mail adres info@petittheatre.nl
  • Plaatstoewijzing 
    Je wordt na ontvangst door een medewerker van Petit naar je plaats geleid. Op aanwijzing van het Petit-personeel (niet eerder) mag je plaatsnemen op de aan jou toegewezen plaats. De inloop en kaartcontrole begint doorgaans 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.