Home » Concerten

Thursday 26th of May 
Adrian Nikolov trio

Time: 21:00

Friday the 27th of May
Tollak & Bel Rumore
Time: 21:00

Saturday the 28th of May
Felix Degenaar-piano, Gabi Matei-drums- Job Posthuma- guitar
Time 21:00

Sunday the 29th of May
Traveling East Jan Wouter Oostenrijk
Time: 16:00

Jan Wouter Oostenrijk - Traveling East tour 2022 - solo gitaar programma

Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots.

Kwarttoon gitaar

Voor zijn album laatste album We are connected heeft Jan Wouter extra fretten tussen de gewone fretten op de hals van de gitaar aangebracht, zodat het instrument ook kwarttonen kan spelen zoals we dat tegenkomen in Noord-Afrikaanse muziek en Midden- Oosters maqam spel. In de westerse muziek is de halve toon de kleinste afstand tussen de tonen, denk maar aan de witte en de zwarte toetsen van de piano. Kwarttonen liggen daar nog weer tussen in.

Jan Wouter begon in Groningen waar hij actief was in de jazz en pop scene en studeerde aan het Conservatorium bij Winfred Buma. Begin jaren 90 ging hij naar Amsterdam waar hij afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium. Hij behaalde zijn master in Rotterdam.

Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in 1996. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Jan Wouter toerde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte en Soedan en bracht 5 albums uit.

Kwarttoon Gitaar https://youtu.be/D1Gol6YYjB4

VPRO Vrije Geluiden https://www.vpro.nl/.../artiesten/jan-wouter-oostenrijk.html

 

De Nederlandse Traveling East tour van Jan Wouter Oostenrijk is mede tot stand gekomen dankzij
bijdragen van het Norma fonds, AFK fonds en het Fonds voor Geld- & Effectenhandel.

8th of June
Improve Battle
Time: 20:00

De vakantiebuikjes, half verbrand, gezet maar zonder schaamte, daagt het iconische Groninger Studenten Toneel bestuur uit voor een improvisatie-Battle.  

‘’Een optreden vergelijkbaar met de lama’s of de vloer op’’ 

Dit optreden bestaat uit vijf speelrondes met spelvormen zoals: ‘’de draaideur’’ of ‘’Iets anders’’. Per ronde speelt elk team een spelvorm waaruit het winnende team een punt krijgt. Uiteindelijk krijgt 1 team de meeste punten en wint de avond.  

Dit avondvullende optreden is vol met emoties, diepgang, genot, euforie, geilheid en nog veel meer. Als je deze atmosfeer wil proeven, moet je direct naar de site van Le petit théâtre om tickets te kopen. Want er zijn maar een beperkt aantal tickets 

De Vakantiebuikjes. 

Het improvisatie team De vakantiebuikjes is een initiatief vanuit Jelle Duizendstra om een improvisatieteam te starten onder het Groninger studenten toneel. Het team bestaat uit Jelle, Boet, Michelle, Ivan, Mickey, Debora en Eline. We trainen op Short-form improvisatie waarin je in een korte tijd een scene improviseert.  

 

10th of June
Gosia
Time: 21:00

Gosia Julia Maj is a jazz singer, composer and multiinstrumentalist originating from Wroclaw, Poland. She lived and studied jazz music in Groningen, Netherlands as well as Philadelphia and New York City. Her voice is described as deep and soulful, and her compositions and arrangements take her audience on a spiritual journey. In 2021 she released her debut album By your side, on which she collaborated with many great jazz masters such as Wycliffe Gordon, Don Braden, Mark Gross, Jasper Soffers, Koos Wiltenburg, Thomas Zoetelief and many others.
She was awarded with Fulbright Scholarship and is enrolled in Master in Jazz Music program at Temple University.
www.gosiajuliamaj.com

19th of June 
The Preacher Men
Time: 16:00

    

WINNAARS VAN DE EDISON PUBLIEKSPRIJS 2019 

 

'Als je blues zegt dan zeg je The Preacher Men'

(Margriet van der Linden) 

 

'Een heerlijk plakkerig sfeertje'

(BN De Stem)

 

'Boppen met dubbel mayo'

(Het Parool)

 

'Mocht je getroffen zijn door een donker stemmende eindejaarsblues: dit live album helpt je er terstond vanaf.'

(Jazzism Magazine)

 

Scheurende saxofoonkreten, gruizig diep-groovend Hammond orgel,                               back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is.                                         

 

Met het conceptalbum BLUE wonnen The Preacher Men in 2019 met overgrote meerderheid van stemmen de Edison Publieksprijs (beste jazz/world album)

Maar wie van de CD genoten heeft moet ze beslist live zien en horen.

Want op het podium komt de muziek van The Preacher Men pas echt tot zijn recht.

 

Na de verplichte sabbatical zijn de mannen extra gemotiveerd om eenieder te overtuigen van de kracht van live muziek, blues, jazz en gospel-muziek wel te verstaan!

 

Keti Koti, Free as a bird
The 1st of July
Time: 20:00


Ivm de regels rondom Corona hebben wij het ea moet aanpassen.

  • Koop je toegangskaarten bij voorkeur voorafgaand aan de voorstelling online, omdat er beperkt plek is. Het is ook mogelijk dat het tijdstip verandert ivm een tweede seating. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.
  • Bezoekers worden gevraagd bij entree van het theater hun handen te desinfecteren en de 1,5m afstandsregel in acht te nemen, ook ten aanzien van het Petit - personeel. 
  • Er is geen verplichting maar we onderschrijven het advies  om ook in het theater een mondkapje te dragen.
    Houd voldoende afstand en heb geduld met elkaar, alleen dan kan een bezoek aan Petit veilig en vertrouwd aanvoelen. Petit zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken en toiletten. Petit volgt het protocol voor goede luchtventilatie .Bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid, verzoeken wij je om niet te komen en tijdig af te melden.Je kunt je afmelden via 0630308177  of via ons mail adres info@petittheatre.nl
  • Plaatstoewijzing 
    Je wordt na ontvangst door een medewerker van Petit naar je plaats geleid. Op aanwijzing van het Petit-personeel (niet eerder) mag je plaatsnemen op de aan jou toegewezen plaats. Deze placering is bindend en stoelen mogen niet verschoven worden. De inloop en kaartcontrole begint doorgaans 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.

 

 

Live music